Warsztaty dla personelu przedszkoli i szkół podstawowych nt. szanowania żywności w tym omówienie udziału w programie społecznym marki WINIARY

Wraz z firmami Venturis Horeca oraz Winiary zapraszamy przedstawicieli przedszkoli oraz szkół podstawowych..

...dyrekcję, intendentki i intendentów, personel kuchni, zainteresowanych nauczycieli – do udziału w warsztatach pt.:

Szanowanie jedzenia w placówkach edukacyjnych – jak polepszać jakość i marnować mniej żywności?

Program warsztatów:

  1. Dlaczego wyrzucamy jedzenie w placówkach edukacyjnych?
  2. Kluczowe problemy z tym związane.
  3. Ile jedzenia marnuje się w placówkach edukacyjnych w kg i zł?
  4. Jak normy żywieniowe i kontrole wpływają na skalę marnotrawstwa?
  5. O jadłospisie.
  6. O resztkach i dokładkach.
  7. O nieobecnościach.
  8. O maszynach vendingowych i sklepikach w szkołach
  9. Propozycje rozwiązań problemów na poziomie placówki, miasta, kraju – co realnie i praktycznie można zrobić?
  10. Jak planować produkcję, aby generować oszczędności?
  11. Budowanie świadomości dzieci a wyrzucanie jedzenia.
  12. Co jeśli będziemy gotować dla wszystkich dzieci? (plany Rządu)
  13. Podsumowanie – o programie Winiar dla szkół podstawowych.


Termin: 21 marca 2024, w godz. 10-14, Sala Kupiecka w Urzędzie Miasta Krakowa, Pl. Wszystkich św. 3-4. W trakcie wydarzenia przewidziany jest poczęstunek dla uczestników.

Prosimy o zgłaszanie chęci udziału w wydarzeniu poprzez rejestrację za pośrednictwem formularza. Ilość miejsc ograniczona.